Saturday, 25 August 2012

TESTIMONI PELANGGAN PREMIUM BEAUTIFUL

Jom kita tengok testimoni-testimoni pelanggan yang telah memakai Korset Premium Beautiful ni...







Anda bila lagi???Jom la PM/Watsapp Farah : 019-6293868 untuk dapatkan FREE TRIAL...

Thursday, 23 August 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri


Khas untuk semua pengunjung blog, sahabat handai serta kenalan dan tak lupa juga client Premium Beautiful...




Selamat Hari Raya Aidilfitri...
Maaf Zahir & Batin...


Tuesday, 14 August 2012

Impian Setiap Wanita...

Setiap wanita pasti mengimpikan bentuk badan yang menarik dan menawan..Betul tak??Tambahan pula bagi wanita yang dah berkahwin, lagilah nak kena jaga badan untuk suami tercinta...Kalau lepas bersalin tu, kalau tak betul-betul jaga, confirm badan yang selim-melim pun jadi gemuk-gedempol!HOHO!(Dah penah experince lah ni)...

So hari ni Farah nak share dengan uolls Korset Premium Beautiful yang mempunyai banyakkkkkk sangat kebaikan..Farah sendiri dah pun memaikainya dan sangat berpuas hati dengan result..Mana taknya, masa mengandungkan second baby (Aufa), berat naik sampai 94kg!OMG!!Hati dah gundah gulana macam mana nak turunkan berat badan especially nak reshapekan body ni..

Tapi lepas Shaliza Aziz recommendkan kat Farah n consistently pakai masa dalam pantang tu, huh, memang cepat sangat berat turun and dah start lah nampak shape body tuh...Alhamdulillah..and now lepas pantang pun, still continue pakai at least  8 jam sehari untuk impak maksima.Wahhh, hebatkan!Boleh tengok kat Testimonial..

So dekat bawah ni ada a few picture n info yang uolls patut tahu kenapa setiap wanita patut memiliki Korset Premium Beautiful ni dalam seumur hidup...Banyak sangat manfaatnya...








Kalau uolls nak experience sendiri macam mana rasa pakai Premium Beautiful ni, jangan segan-segan untuk contact Farah bagi dapatkan FREE TRIAL...Tak rugi pun nak cuba untuk kepuasan seumur hidup terutamanya bagi yang dah berkahwin tu, lagi lah patut cuba sebab suami anda pasti akan merasa perbezaannya..Hehehehe...

So apa lagi, Book Your Appoinment now! Nak pulak raya dah nak dekat, kalau tak control makan tu, haaa..nasiblah..So biar Premium Beautiful yang control kan makan anda ok!


Salam sayang,
H/P : 019-6293868
Email : beezee.beautiful@gmail.com


Sunday, 12 August 2012

BAGAIMANA MENJANA PENDAPATAN SECARA PART TIME...


Salam...entry ni Farah ambil daripada leader Sha Khalid yang merupakan CDM (Pangkat tertinggi) dalam business ni dan juga merupakan salah seorang leader yang sangat successfull walaupun hanya dengan berbisnes secara Part Time.

Sha Khalid ni background adalah engineer and until now masih lagi bekerja Full Time sebagai Engineer and yet income dia berbisnes dengan 'Korset Premium Beautiful' ni lagi tinggi daripada gaji Full Time dia..huhuhu....

So di sini Farah nak share sedikit dengan uols kenapa Sha memilih bisnes ni untuk menambah pendapatan dia yang sediada...Jom layan...

*******************************************

Semua orang ada keinginan nak cari side income..nak cari part time job utk tambung kehidupan dlm keadaan sekarang ni yang mmg semuanya belumba-lumba nak ubah nasib hidup, dan Sha rasa most of us fikir apa yang sesuai utk tambah side income ialah dgn buat bisnes..tak kisah la bisnes ape sekali pon waimma jual nasi lemak ke..goreng pisang ke...jual brooch ke..cake ke..anything asalkan yang boleh menambah pendptan..























Sebenarnya mcm Sha dulu pon terfikir nak buat bisnes..mcm2 plan ada..nak jual handbag la, kasut crocs la sbb menyedari hakikatnya 9/10 daripada punca rezeki adalah daripada perniagaan. Tapi, bila difikir balik bisnes yang macam ni margin adalah sgt2 kecil lmbt nak berkembang sehinggalah Sha buat tindakan berjumpa dgn leader Sha skrg Hanis Haizi &  that was the right decision. Kenapa Sha pilih bisnes ni, ini rahsia nya :) 

      
 1. SYARIKAT


Syarikat is the most important things yg kita kena tgk to make sure bonus every month masuk without fail!! So I'm blessed bernaung di bwh syarikat yang sgt2 kukuh & stabil. Listed di Bursa Malaysia & dapat anugerah FORBES Asia 4 yrs in a row
        
2. PRODUCT

Nak berbisnes for sure kena ada transaction jual/beli, so dengan Premium Beautiful yang dah 15 tahun dalam pasaran mmg sangat2 senang nak jual..because it speaks for itself. Created for 70% healthy & 30% beauty yang paling penting sekali pakaian dalam yang ada LIFETIME WARRANTY!!!


          

























3. PLAN MARKETING

Point value TERKUMPUL bersama KUMPULAN, no expiry point & TEAMWORK business! yeahh u never walk alone in this business.. yang ni taleh cerita details coz pjg lebar..so book ur appoitment if wanna know more about the marketing plan.


         
4. PEMIMPIN

Tips plg simple dalam bisnes ni. To become a successful businessman/woman, just FOLLOW every & each steps yang org berjaya pernah lalui.. yeahh tak payah nak ragu-ragu coz Sha bernaung di bwh kepimpinan salah seorang drpd TOP 10 Leaders dalam Syarikat. Hanis Haizi, pelopor CDM pertama yang menggunakan internet utk berbusiness, dan skrg semuanya mudah dgn FB/blog/twitter & byk lg..



Bila 4 perkara ni dah bergabung so tak mustahil lah utk generate income sampai puluh2 & ratus2 ribu every month..yesss 5 FIGURES everymonth as a SIDE INCOME..best kannnn???

The best part our group mmg totally guna INTERNET, semua dihujung jari just gunakan segala platform yang dah ada depan mata...even Sha dulu pon bukannye blogger tegar..tp bila berblog ni boleh menambah income kita why not?? betol tak?? 


Yeahhhh!! Are you on Facebook??? If Yes then grab this opportunity NOW before its too late ...



*********************************************************************

So kepada u olls yang rasa ingin juga menambah pendapatan especially untuk menampung kos hidup di zaman yang semakin mencabar ni dengan nak membesarkan anak, education, health, insurance, membantu suami, family, nak bayar hutang, loan kereta, rumah, personal, credit card and macam-macam lagi lah yang memerlukan 'DUIT', jangan segan-segan untuk contact Farah untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang bisnes yang sangat best ni, and 'Macam Kacang', bak kata Hanis Haizi, huhuhu...memang semua orang pun sure boleh buat kalau ada keinginan....and the best part is, kerja mudah, tapi BONUS BESAR...

Jangan lupa PM me ok...


Mobile : 019-6293868
Email : beezee.beautiful@gmail.com














Tuesday, 31 July 2012

Dare to Change

The Top Leader, Hanis Haizi memang menjadi inspirasi semua orang yang berkecimpung dalam biz ni..She is like an idol, super spirit, mentor, dan pemberi aura untuk lebih sukses...


Bila baca entry Hanis ni, macam mana tindakan dia mampu mengubah hidup dia 360 darjah dalam jangka masa yang singkat..Bukan miracle, bukan mimpi, tapi itulah realiti...


Jom baca entry ni.....


Life can be difficult. People are always looking for an influence, someone to look up to, someone to emulate. You can set the example, be the motivation that can really impact another human being. You can help change the world by changing yourself. Change must come from within, so become an example.

Perubahan bukan satu ancaman tetapi adalah satu harapan..

I used to think that I could not go anywhere... kira macam hopeless gitu.. sebab I was stuck with my life and debts is everywhere. 



*** Sila baca caption tuu... lawak betul :P  entry sini

At the young age of 25 I decided I have to change, sampai bila nak mengeluh... I wasn't thinking becoming the NEXT MILLIONAIRE atau keluar dalam MAGAZINE or DRIVE a Fancy car..


*
*
*




Before all that Happen, I must CHANGE my attitude. Dulu I suka mengeluh dengan masalah.. mengeluh dengan apa yang berlaku... and NEVER look for solutions. Actually solution selalu depan mata, tapi buat-buat tak nampak..

Gambar taken way back Feb 2009, credit to Alfaat... 
masa ni nak follow up dorang masuk business.. I was only Sales Manager at that time..:) Selekeh betul!

Dah lama terperuk di dalam rumah, suddenly bagaikan ada suatu "kuasa" yang sangat-sangat hebat yang menolak diri Hanis untuk keluar dari not so comfort zone. 

This was my first ever dinner Diamond Night, I was Sr Sales Manager, Masa ni income baru RM3500-RM4000 camtu.. nak merasa gak pakai Rizman Ruzaini heeheee

At that time, NO ONE stood beside me to support me, be it from my family or husband. Hati terlalu kental dan kepala ku keras macam batu.. Itu lah saya kalau korang nak tahu..

Maybe because of my attitude tak suka mengalah dan tak boleh tengok orang lain menang or lebih, that makes me a real fighter. 


my jam tangan after 5 months berbusiness.. 

4 bulan pertama from January to April, bagai naik bukit yang terlalu condong. Never in my entire life WORKING, DEALING with People in terms of money, sebab nak tak nak I have to FACE the REAL PEOPLE. Orang yang daripada latar belakang yang berbeza2. Siapalah hanis at that time, cuma housewife biasa.

masa ni CDM Celebration..Ini je yang hadir untuk support saya.. SEdih betul bila kenangkan balik..tapi because of that makes me stronger person. Saya berjanji everytime rakan kongsi potong cake mesti penuh!!

But because hanis masa tu fikir, "kalau tak jadi business ni mati aku, malu..blabla..." itu je.. Sebab orang dah tahu. So nak tak nak ALL OUT gila2.

The first year masa nak establish kan diri macam-macam, rasa naik roller-coaster pun ada. Dengan mengandungkan haikal lagi, maid takde, hariz selalu sakit, tak ada orang bimbing betul-betul.

disamping CEO and Menteri KPDN KK :) me in Rizalman -2010

Alasan memang logic, tapi bila kita nak berjaya, kita tak boleh focus on ALASAN. Kita takkan kemana-mana.

And for that I have to STEP UP, belajar secepat mungkin,... kalau lambat-lambat confirm lemau punya.. and makin lama makin orang tak percaya dengan kita. 

7 months terus jadi DDM dan masa tu i started driving my first BMW 3 series... masih belum stabil lagi masa tu, dengan netwok yang belum stable..and diri sendiri as a Leader a that time pun tak tau menahu ape2.. blur blur je buat business..

Tapi hanis pakai redah je. It is all about trial an error





After 1 year, alhamdullilah dinobatkan jadi CDM with income 40k, masa tu ingat dah kaya benar... and I noticed that my income stagnant.. tak naik2.. so I thought dah reached the plato. 




Alhamdullilah setelah diadivise oleh mentor dari situ saya tahu potensi diri sebenarnya tiada LIMIT.

It is just that WE MUST BE ABLE TO CHANGE!! DO WHAT EVER IT TAKES! Dan willing to listen and take advise from other people.


satu flight lebih... tak sangka boleh ke tahap ini!!


Stop whining, whining can't fix your problem. 
Always find and look for solution.

Be the best person you can be. GIVE IT YOUR BEST!! 
Jangan selalu cakap "DAH BUAT SEMUA DAH" 

Everyday is a brand new day to me, new goals and targets, new possibilities, new HOPE and new OPPORTUNITY!!


I NEVER regretted what I did in the PAST, 
but I always PLAN for better tomorrow!

Remember, that life goals can change, 
and who you are can change as well

Never fail to re-evaluate and rediscover yourself! Bila kita berusaha bersungguh-sungguh.. kita pasti akan kagum dengan HASILnya. :)





Untuk yang berminat mengetahui dengan lebih lanjut tentang busines yang Hanis buat, PM Farah untuk set appoinment for biz sharing ok!

019-6293868




ALL YOU NEED TO DO IS JUST DO IT

Wednesday, 25 July 2012

DREAM Turned Into REALITY

It was just started with a DREAM. The DREAM Turned into REALITY!! Because WE MAKE IT HAPPEN! 


Alhamdullilah berkat usaha berterusan dan consistent tuntut ilmu daripada leaders hasilnya terciptalah GLG Team hari ini.


After 2 years Hanis berkecimpung dalam business Premium Beautiful, maka tertubuhlah Green Leaders Group, ketika itu pencapaian Green Leader Group pertama kali dalam sejarah bawa 2 bas ke Hong Kong pada June 2011.


Click this entry



Dalam banyak-banyak CDM di Malaysia, our team is the YOUNGEST TEAM but yet the FASTEST TEAM untuk bawa BUS melancong.


Tak cukup pencapaian itu, seterusnya semasa pergi ke Holland we are the ONLY team yang bawa BUS!! Congratzz to ALL Green Leaders Group to be apart of this success!!



Seterusnya pergi ke Vietnam hampir Satu Flight!! Lebih kurang 3 bus! Seronok tak terkata. Dan baru- baru ni balik dari Guangzhou, kami bawak lebih dari 1 flight. Dan total number of bus is 5!!




The bigger the BETTER!

2 flights!!!

Green Leaders Group lead by young generation, all ideas are fresh and unique! We like to step forward and move fast! 


We are the NO. 1 ONLINE PIONEER, coz back in 2009 masa tu Premium Beautiful tidak dikenali lagi. And starting from me, the founder of Premium Beautiful *Top Agent and Green Leaders Group maka terciptalah Revolusi Premium Beautiful Online! 


Dan yang dapat tempias ialah rakan-rakan kongsi!! :) To all my GLG Team we have special topic on social media marketing, how important internet in our life. Kalau kita tak step forward kita akan ketinggalan. And the best part, everybody the "workable method", including other group too! :)


The best part if you GOOGLE Premium Beautiful, boleh kata 98% adalah from Green Leaders Group!! 




Common keyword! My name also dah jadi Keyword for Premium Beautiful... kata legend kan? :P




Now Green Leaders has their own Academy, specially for team members, hands on training on Motivational talk, Technical part on Premium Beautiful corset, Setting Efficient, and Goal Setting.
And Social media marketing also part of the knowledge that we share. Especially on blogging and Facebook. Most of our team members banyak back ground IT, maka mereka juga contribute kepada semua ilmu-ilmu ini. 


masa ni buat POWER UP session

Gerak Gempur mengikut Zon jugak dilakukan untuk rakan-rakan kongsi yang luar dari KL untuk serap aura leader!  Thank you to all CDMs from GLG group yang sama-sama menjayakan program GLG Gerak Gempur Seminar!

Zon Selatan


Zon Pantai Timur

Be apart of our TEAM today!! 

Be in the Right Group! 

Choose GLAM!!

We will guide you to Succeed! 

** Credit to Hanis


If you would like to know more about this bis opportunity, do call or pm me at :

019-6293868